Тази игра, която е повлияна от тенис, бадминтон и скуош, бързо набира популярност в световен мащаб. Не изисква мрежа или специално игрище за игра и играчите могат да го правят на незаети магистрали, плажове, кортове за бадминтон или тенис кортове.

Кортът се състои от два квадрата със страни от 18 фута на разстояние 42 фута. Ракетите са сравними с ракетите за бадминтон по дължина (58-60 см); обаче, струнната субстанция е различна. Топката, известна като спийдър, е по-тежка от волан, използван в бадминтон и по-добре стреля през вятъра.

Двойки

Мачът на двойки е версия на скоростен бадминтон на сингъл на единичен корт.

Правилата за сервиране са променени донякъде, за да могат и четиримата играчи да участват в мача. Кой трябва да сервира първи, се решава от хвърляне или въртене спидер и сървърът се върти между четиримата играчи? Сервиращият играч заема позиция в задния корт, докато противниковият играч заема място отпред. Грешките следват подобен набор от правила и лицето, което загуби последното рали, има право да сервира.

Използването на черно осветление

С правилното осветление и флуоресцентно оборудване можете дори да играете бърз бадминтон през нощта. Това е универсален спорт, който може да се играе на закрито или на открито на боядисан или фиксиран корт. Понякога се използва подвижен съд, подобен на съд за килими.

Скоростният бадминтон е известен като Блекминтон, когато се играе през нощта. Подсветката, флуоресцентните бои, светещите пръчици (известни още като скоростни светлини), персонализираните ракети и флуоресцентните ускорители правят нощната игра осъществима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *