В по-ранните времена играта на Бадминтон се наричаше Батледор и гърците и азиатците бяха първите, които я играеха. През 1850-те херцогът на Бофорт революционизира играта в къщата си в Глостършир и я нарича бадминтон. По-късно домът му е идентифициран от местните жители като Бадминтон Хаус.

През 1992 г. популярността на бадминтона нараства по целия свят след официалния му дебют в Олимпийските игри в Барселона. В момента броят на играчите и професионалистите по бадминтон нараства и поради това се организират повече световни турнири по бадминтон. Бадминтонът е наистина интересен и забързан спорт, на който могат да се насладят както начинаещи, така и професионалисти. Това също е чудесен и забавен начин да останете във форма и здрави.

Въпреки че играта на бадминтон започна в Английска къща, спортът вече е световно известен и е много популярен спорт в азиатските страни като Малайзия, Южна Корея, Индонезия и Китай. Тези азиатски страни сега произвеждат играчи от световна класа, а Китай – най-добрите играчи на бадминтон. Китайците са спечелили много големи и световни турнири през последните няколко години и са в състояние да запазят първото място.

Battledore and Shuttlecock

Ранната игра на битка беше много основна. Двама души биха ударили волан напред-назад с обикновен прилеп, докато един човек пропусне и воланът падне на земята. Тези прилепи имаха дръжки и глави, които са подобни на съвременните ракети. Разликата е, че главата беше изцяло солидна и изработена от дърво. По това време все още не са били използвани тъкани струни.

Дървена ракета

Първоначално ракетите за бадминтон се състоеха от тъкана глава и бетонна рамка или тяло по същия начин, по който се правеха тенис ракетите през онези времена. Струната, използвана за главата на ракетата за битка, е създадена от животински продукт, а рамката е направена от дърво. Дръжката беше дълга и гола, лесно причинявайки някои порязвания на ръката.

Метална ракета

С времето ракетите, изработени от дърво, бяха сменени с метални ракети. Следващите ракети бяха направени от стомана, тъй като беше страхотен метал. Скоро алуминиевите ракети станаха по-предпочитан избор, защото беше по-лека ракета. Това направи революция в играта и позволи на играчите да удрят и да се разхождат по-лесно в корта. Той също така намали степента на умора и стрес, поставени от по-тежките ракети за бадминтон. Дръжките бяха оборудвани с материал за захващане, за да подобрят контрола и комфорта на потребителя.

Композитна ракета Ракетите

за бадминтон, които се използват днес, са направени от композитни или синтетични материали, като въглеродните и графитните влакна са най-широко използваните материали. Съвременните ракети за бадминтон са много по-леки и имат по-добро сцепление и мощност от ранните ракети. Те са оборудвани с леки, но здрави найлонови струни и други материали със дръжки, специално покрити с дръжки за по-добър контрол.

Освен рамките, най-добрите ракети за бадминтон на пазара днес са създадени с помощта на първокласни материали като тези, използвани за направата на струните и дръжките. Има различни ракети за бадминтон, които могат да отговарят на стила и нивото на игра на играча.

Прочетете също Топ 7 съвета за играчите на бадминтон за подобряване на представянето

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *