Случайните играчи на бадминтон не трябва да следват никакви правила. Той не се интересува от отбелязването на точки или рундове. Знаете ли колко дълго може да продължи един мач по бадминтон? Професионалните играчи на бадминтон играят този мач в три кръга за 21 точки.
В следващата статия ще обсъдим правилата за оценяване на бадминтон и колко дълго са валидни. За да спечелите професионални игри, трябва да се спазват специфични правила. Случайните играчи трябва да осъзнаят важността на дълготрайните бадминтон мачове. От решаващо значение е да сте запознати с играта, която обичате.

Мачовете по бадминтон се играят в три кръга, всеки с 21 точки. Нека да видим как започва и протича една игра, заедно с точкуването и позиционирането.

Научете стъпка по стъпка как се провеждат мачовете по бадминтон

1. Хвърляне на монета

В бадминтона има три кръга. Играчът, който вкара най-много точки във всеки кръг, печели. Турнирът започва с хвърляне на монета, което определя първо страничното сервиране. Победителят в хвърлянето хвърля волана и го дава на другата страна.

2. Точки в мач

Ще получите точката, ако спечелите рали. Играта се печели от играча, който има 21 точки. Би било полезно, ако изберете играчите за следващата игра в клубен турнир по бадминтон. В стандартна лига това е мач. Това означава, че победителят от три мача печели. Ако играч спечели две от трите игри, това се счита за победа. Един мач може да продължи до три игри.

Играч, който спечели рали, ще получи следващия сервис. Ако опонентът ви е сервирал в предишното разиграване, сервирането ще бъде дадено на вас. Ако сервирате в мача, можете да продължите да сервирате.

3. Две точки

От решаващо значение е да спечелите с поне 2 точки в бадминтона. Резултат от 20-20 е достатъчен, за да спечелите играта. 21 точки е лош резултат. Необходими са две последователни точки. Вие печелите играта, ако резултатът ви е 30-29. Максималният резултат за играта е 30.

4. Първо кажете резултата на сървъра

Преди да започнете всяко рали, трябва да знаете резултата на опонента си. Лесно е да загубите представа за резултата и това може да помогне за предотвратяване на спорове между ралита. Ако играч има 10 точки, а опонентът му има 15, резултатът му е 10-15.

5. Сервирайте с гарнитура

Има два вида кортове за сервиране: десен и ляв. Ако резултатът на сървъра е равен или надвишава четно число, той може да сервира или отдясно, или обратно. Правилният сервизен корт ще се нарича действителен корт. Левият сервизен корт ще се нарича нечетен корт.

Ако спечелите събиранията, ще продължите да сервирате от различна страна всеки път. Тази игра е нула-равно. Играчите, които сервират от правилното сервизно поле, ще спечелят.

6. Позиция на получателя

Резултатът на сървъра определя позицията на ресивъра. В сервизната кутия приемникът ще бъде диагонално срещу сървъра. Кортовете за нечетен или четен сервиз ще имат и двамата играчи на бадминтон.

7. Точкуване на турнири по двойки

Всяка двойка печели точки на двойки. В този случай се прилага правилото за четно или нечетно. Ако резултатът на опонента на сървъра е странен, той ще сервира или от левия, или от десния корт. Приемащият ще се постави диагонално в противоположното поле за сервиране.

Ако сервиращата страна спечели разиграване, това лице ще сервира отново на друго поле за сервиране. Един човек може да сервира, докато опонентите спечелят надиграване. Тогава другият ще получи сервирането.

8. Всеки играч има поле за сервиране

Двойното точкуване позволява на всеки играч да има поле за сервиране по всяко време. Можете да имате един сервизен корт за вашия партньор и друг за вас. Вашият партньор няма да има право да сервира или получава, ако не сервира. Той може да стои навсякъде на корта.

9. Сервирайте и спечелете надиграването

Сервирането е начин да спечелите ралито. При следващото разиграване трябва отново да сервирате от противоположната страна. Вие и вашият партньор трябва да сте на различни кортове за обслужване. Въпреки че партньорът на сервиращия може да отиде където пожелае, той трябва да помни полето си за сервиране за бъдещи ралита.

Приемачите обаче не могат да променят полетата си за сервиране. Полата за сервиране могат да се променят чрез спечелване на точка по време на сервиране.

10. Откупете и спечелете ралито

Ако страната на получателя спечели надиграване, сервирането ще бъде предадено на нея. Кортовете за сервиране ще останат същите като предишното рали. Ако отбележат нечетен резултат, играчът от левия сервизен корт ще сервира.

11. Интервали

Всяка игра има една минута почивка. Бадминтонистите могат да променят страните си в третата игра, ако максималният резултат е 11 точки.

Долния ред

Тази статия за „Колко време продължава една игра на бадминтон?“ предоставя всички подробности за игра на бадминтон. Започва в началото на мача и завършва с победителя в сета или спечелилия играч. Професионалните мачове по бадминтон продължават до победа на един или двама играчи.

Между всяка игра играчите имат 1 минута почивка. Този мач е от решаващо значение по отношение на точкуване и позициониране. Точките се отнемат, ако направите грешка. За да спечелите, е важно да сте запознати с правилата на бадминтона.

За да спечелите най-добрите три серии, трябва да спечелите поне 2 точки и до 30 точки. За да избегнете протакане на игри, резултатът е 29 и следващата отбелязана точка ще определи победителя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *