1. Хватка за бадминтон

Правилният захват е вашата основна основа за бадминтон. За повече мощност и точност се уверете, че държите ракетата правилно. Има 2 основни типа дръжки: форхенд и бекхенд.

Използвайте захвата от форхенд, когато вашите изстрели са в предната част на тялото ви, а вие държите ръката си на дръжката, сякаш сте там, където се ръкувате. Дръжте ракетата с лице перпендикулярно на пода.

Когато изстрелът е зад тялото ви, трябва да използвате захвата на ракетата за бекхенд. Дръжте дръжката точно както сте го направили за форхенда, но след това завъртете ракетата обратно на часовниковата стрелка, така че палецът ви да е наляво.

2. Бадминтон за крака

Вашият противник ще се опита да държи совалката далеч от вас, така че бъдете готови да се движите бързо и точно с корта с добра работа с крака. Ще ви трябват движения като прескачане, разбъркване, плъзгане, нападение и дори подскачане. От вас зависи как да ги използвате по време на играта си. Винаги дръжте коленете леко свити и готови за движение през цялото време. Обикновено оставайте в зоната на средата на корта, за да можете бързо да стигнете до всички ъгли на корта.

3. Сервиране

Можете дори да спечелите точки с правилния сервис. Има 4 основни вида сервиране на бадминтон: сервиране с високо ниво, ниско обслужване, сервиране с щракване и сервиране с шофиране. Можете да изберете правилния сервис, след като гледате опонента си. Подаването в задната част на корта с висок сервис е добра идея, ако играете срещу някой, който обича да стои близо до мрежата, например.

4. Изчиства

Ясният бадминтон е най-често срещаният удар и може да се играе от форхенд или бекхенд, както и над главата или под мишниците. Независимо от това как точно използвате чистата, целта е да изпратите совалката в задната част на корта, принуждавайки опонента ви да се отдръпне от мрежата, за да отвори предния двор.

5. Капка снимки

Дроп ударът е обратното на гореспоменатия ясен изстрел, тъй като е предназначен да пусне точно зад мрежата и да принуди опонента ви да се приближи по-близо до предния двор. Това може да отвори място в задната част на следващата игра. Този ход може да се играе от форхенд или от бекхенд и обикновено има много движение на китката.

6. Разбиването

Разбиването на бадминтон е мощен ход, който трябва да се стремите да овладеете. Това е изстрел надолу, който се спуска стръмно в зоната на опонентите пред или в средата на корта. За по-бързо разбиване можете да скачате и да правите изстрела, докато сте малко. Съперникът ви ще има малко време да реагира, като почти ви гарантира точката. Не прекалявайте с разбиването, защото това ще ви умори. Обикновено използвате хват с форхенд, когато правите разбиване.

7. Устройството

Ако топката е твърде ниска за разбиване, вместо това можете да използвате устройство. Задвижващият изстрел се движи хоризонтално, вместо да се извива нагоре. Совалката просто щракаше отгоре на мрежата, движейки се или по диагонал през корта, или направо от вашата позиция. Опитвате се да задържите совалката зад опонента си, което затруднява връщането им с добър удар.

8. Бадминтон Net Play

Изстрелите в мрежа обикновено се правят само с движение на китката и им липсва силата на повечето други техники. Намерението е леко да удари совалката над мрежата, обикновено когато противникът не може да достигне мрежата навреме, за да се противопостави. Всяко леко изстрелване в близост до мрежата е трудно да се върне, особено ако получите совалката.

Прочетете също Как еволюираха ракетите за бадминтон, за да отговарят на спорта на бадминтона

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *