Бадминтонът е спорт, който датира от шестнадесети век. Спортът се практикува вътре, а олимпийските състезания са върхът. Азиатските страни като Китай и Индия са големи фенове на спорта, като Китай и Индия произвеждат някои от най-добрите играчи в света.

Целта на играта

В бадминтона целта е да се удари шатъла над мрежата и в разпределените зони на корта. Рали започва, когато опонентът ви успешно върне воланката и вие печелите точка, ако принудите опонента си да удари совалката навън или в мрежата по време на това надбягване. За да спечелите сет, трябва да спечелите 21 точки, като повечето мачове са най-добрите от три групи.

Играчите и тяхното оборудване

Бадминтонът е разделен на сингъл и двойки (смесените двойки също са опция). На всеки играч е разрешено да използва волан и ракета с струни (подобно на тенис ракета, но с по-малка глава). Совалката има полукръгла топка в долната част и перна субстанция в горната част. Можете да удряте само дъното на воланката и гравитацията винаги ще върне страната на топката в долно положение. Преди совалката да достигне земята или да премине през мрежата, можете да я ударите само веднъж.

Кортът е широк 6,1 метра и дълъг 13,4 метра. Мрежа с дължина 1,55 м минава през центъра на правоъгълния корт. Две трамвайни линии се спускат от двете страни на корта. За единични мачове вътрешните линии се използват като параметър, докато външната тръба се използва за мачове на двойки.

Точкуване

Когато успешно ударите совалката над мрежата и в полето на опонента си, преди той да го удари, разбирате точката. Получавате точката, когато опонентът ви удари совалката в мрежата или извън границите.

Успехът на играта

Трябва да вкарате 21 точки преди опонента си, за да спечелите игра. Ще спечелите този сет, ако го направите. Ако резултатите са в безизходица 20-20, победител ще бъде играчът, който може да спечели две точки предимство. Ако резултатите все още са възли при 29-29, сетът ще бъде решен по следната точка. За да спечелите общата игра, трябва да спечелите две от трите изиграни групи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *