Бадминтонът има два вида: единичен и двоен. Всеки тип игра ще има свои характеристики на игра. Играчите ще трябва да реагират по-бързо и да бъдат по-концентрирани, когато играят на двойки.
Двойният бадминтон може да се използва в тренировки и състезания, за да позволи на играчите да се възползват максимално от силните си страни, като минимизират грешките. От съществено значение е да ударите слабите точки на опонента си и да подкрепите силата на отбора. Тази статия ще обсъди техниката на два бадминтона: грешки и опит.

1. Често срещани грешки в двойния бадминтон

Някои критични грешки могат да бъдат направени при използване на техниките на движещи се и балистични играчи.

Слаба мобилност

Двойният бадминтон е техника, която подчертава важността на това как се движите. Губите сила и скорост, ако се движите зле. За да влошите нещата, можете да загубите равновесие и да паднете. Това може да доведе до сблъсък с вашите съотборници, за да разкриете пропуските на опонентите. Научете повече за това как можете да се преместите тук.

Като обръщане на главата си с гръб

Хората, особено новите играчи, не трябва да се облягат назад. Двойките по бадминтон имат бързо темпо на игра, така че ще ви трябва повече време, за да ви видят вашите съотборници. Когато обърнете главата си, е по-вероятно да бъдете ритнати в лицето от вашите съотборници.

Прекосете множество мостове

Техниката на пресичане на терена може да бъде полезна тактика. Но най-добре е да не използвате твърде много. Ще бъдете взети и изгубени в шок. Вашият опонент ще определи следващия ви удар и ще избере най-доброто място за хващане на совалката. Кръстопътят ще ви даде повече време за реакция на двойки. Може да загубите част от това, което може да е неочаквано. Най-добре е да го използвате, когато позицията на опонента ви може да е по-добра за вас, за да вземете совалката си.

Използвайте само няколко ясни попадения.

Ако губите, важно е да удряте чисти удари. Възможно е да спечелите срещу опоненти, като използвате ясни удари. Ако сте последователни в използването на ясно, опонентът ви ще спечели. Следователно, играчите трябва да изпълняват много различни действия и да разбиват, което затруднява опонентите да преценят вашия удар.

2. Състезатели в двоен турнир по бадминтон

Това ще ви даде 2 възможности да практикувате най-често използваната стратегия за двоен бадминтон.

Разбиването се използва за атака.

Когато разбиващи атаки ви атакуват, ще ви е трудно да бъдете нов играч. Когато ви ударят разбиващи атаки, изпълнете следните фази на совалката:

– Совалката трябва да се вдигне високо. Двама души трябва да решат къде ще бъде стадионът. Човек от първи двор и човек от втори терен трябва да се съгласят предварително с това. Играчът трябва да вдигне високо моста и мрежата не трябва да се премахва или пресича.

– Мостът ще бъде вдигнат, когато е висок. Двама души трябва да решат мястото, където да стои стадионът. Един човек трябва да избере първия двор. Друго лице трябва да избере втората стъпка. Винаги имайте защитник на земята, който да помага при изчистване, изпускане или насочване на удари, и като цяло човек близо до мрежата.

– И двете страни трябва да намалят центъра на тежестта си и да запазят стойката си права, когато се защитават.

Двоен бадминтон: Позициониране и движение по терена

– Сервисът или сервизът трябва активно да хваща мрежата. За да направи това, совалката трябва да премине покрай човека и да го спусне леко, така че следващият човек да може да види кривата на търсенето. Всяко движение, което кара другия човек да загуби фокус, ще доведе до премахване на совалката.

Преминавайте през двора само ако мостът е повдигнат. Когато човекът, който стои зад моста, тича към мрежата, той също трябва да тича. Ако човекът зад вас ви победи три пъти подред, трябва да направите проактивна крачка назад.

– Ако партньорът ви е слаб или силен, по-уязвимият ще вземе мрежата. Можете да играете заедно в двора, ако сте на същото ниво като партньора си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *