В разгара на нарастващия брой групи, излизащи от състезания в този момент, както и провокация част от основните играчи, и сообщающих за своите интереси, Купа Томас и Убера 2020 г., през третото – за единадесети октомври, много е склонен да бъде отложената сега.

Индонезия и Южна Корея – две азиатски сили, с които трябва да се счита, присъединили се към позиции в Австралия, Тайланд и Китайски Тайпе, чрез поставяне на грижите за благосъстоянието на над всички останали неща, тъй като те са вън от състезанието в събота, като пълни групи, които са от опозицията, до пет. Докато органът за надзор на игрите на BWF направи смели усилия и заяви, че състезанията трябва да продължат, сега има съобщения, че игрите могат да бъдат отложени и могат да се случат само след Олимпийските игри през 2021 г.

Съобщенията в медиите в Малайзия заявиха, че управляващият игрите орган все още е запазил искрени мисли за намиране на разумно споразумение сред съобщенията, че може да има по-нататъшни оттегляния. Няколко сегмента от азиатските медии също показаха, че Япония може да е най-новата, която ще избегне опозицията тази година.

Осемнадесети септември е последната дата за одобрение за групите и предвид всички обстоятелства все още не сме наблюдавали останалите групи да излязат.

 

Генералният секретар на Асоциацията по бадминтон (bwf Малайзия Кени Гох, очевидно, каза пред АФП: “Ако схема на теглене на средства ще продължи, мисля ,че на Световната федерация по бадминтон има две алтернативи – едната от тях е да се откажат, както и последващ избор-да се отложи финала на по-късна дата,”

Някъде другаде малайзийският източник на Star описва подробно, че ” финалът на Купата на Томас Убер е практически отменен. Финалът, който ще се проведе в датския Орхус от 3 до 11 октомври, ще се проведе след Олимпийските игри в Токио през следващата година.”

Междувременно индийската професионална совалка и предишната световна номер 1 Saina Nehwal допълнително повдигнаха въпроса за сигурността в Twitter, като размишляваха: “достатъчно безопасно ли е да се води това състезание през това време??”Сайна tweeted в неделя. Освен това тя говори за това как седем групи току-що са се оттеглили от конкурса поради здравословни проблеми.

Докато крайната съдба на Купата на Томас и Убер е нещо определено, контролният орган на игрите също ще трябва да предприеме бърз подход към датските майстори и Откритото първенство на Дания, което ще се проведе през октомври в Дания. Дали отмяната на Купата на Томас и Убер ще повлияе неблагоприятно на останалите две състезания или ще имат възможност да ги спасят?

Това е малко неприятен вратичка за BWF, тъй като те се сблъскаха с анализ от една страна поради липса на възможност рестартирате бадминтон topflight след пандемия коронавируса, а сега от другата страна трябва да се справи с анализ за продължаване на Световната конкуренция с нарастващите случаи на Covid по целия свят.

Изборът във всеки въпрос, трябва да излезе без излишни думи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *