Следват няколко важни основи, които един начинаещ трябва да научи, за да играе прилична и непринудена игра за бадминтон ( Подредена е според това, което трябва да научите първо )

Има много различни умения в бадминтона. Обаче първо научете малкото умения, изброени по-долу, преди да овладеете по-сложни умения, като мрежови игри, разбивания и смачкани скокове.

1. Захващане

Преди да влезете в корта за бадминтон, трябва да знаете правилния начин да държите ракета. Ако не стискате правилно ракетата си, не можете да вкарате максимална мощност в ударите си за бадминтон. Освен това няма да можете да изпълнявате качествени снимки.

По принцип има 2 различни начина за хващане на вашата ракета: Най-общо известни като хват с форхенд и хват с бекхенд. Форхенд дръжките се използват за удари от форхенд, докато бекхенд дръжките са за удари от бекхенд.

Трябва да можете бързо да превключвате от хватка от форхенд към хватка от бекхенд и обратно, когато играта е в игра.

2. Работа с крака

Работата с бадминтон за крака е важна за вас, за да се движите по-бързо около корта за бадминтон.

Помислете за това като за „пътуване напред с по-малки стъпки“.

Мислите ли, че ще се насладите на играта си, ако не успеете да ударите совалки? Е, затова организираната работа с крака ви позволява да се движите ефективно по корта, за да извличате снимки. Позволява ви да достигнете изстрелите на опонентите си, преди да се удари в земята.

3. Инсулт от форхенд

Това е движение на форхенд. Ако успеете да ударите добър удар от форхенд, ще можете да направите бадминтон изчистване, пускане и разбиване.

4. Бадминтон Clear

Клирингът е най-защитният удар в бадминтона. Бадминтонът е изстрел, при който удряте совалката високо във въздуха и се приземявате в задната част на корта на опонента (основната линия). Това е защитно, защото когато совалката кацне около базовата линия, опонентът ви ще осъзнае, че няма какво много да направи за атака.

5. Капка за бадминтон

Освен добър защитен удар, научете и полузащитен / обиден удар, за да печелите ралита.

Капка изстрел се прави от задната част на корта, като се удари совалката в предната част на корта на опонента. Доброто падане на бадминтон може да бъде добър убиец, за да спечелите рали. От друга страна, ударен удар може да се счита и за защитен, тъй като опонентът ви не може да направи обидни удари, ако ударите добър спад.

6. Удари под мишниците

Когато получите нисък удар в предната част на корта, трябва да извършите удар под мишниците. Ударите под мишниците са важни, за да можете да върнете ниските удари на опонентите си.

7. Ударен удар

Какво ще стане, ако опонентът ви удари совалката до зоната ви с бекхенд? Можете да изберете да се позиционирате добре, така че да можете да върнете совалката с удар от форхенд. Като алтернатива можете да изпълните бекхенд, за да се спасите. За удари от бекхенд вземете ръкохватката за бекхенд.

8. Бекхенд капка

Много хора не са в състояние да изпълняват добри бекхендове. Мисля, че често срещана причина може да е, защото много хора не могат бързо да преминат от хватка от форхенд към хватка от бекхенд.

Понякога дори когато повечето хора вече използват бекхенд хват, те все още не могат да изпълняват силни бекхендове.

Като начало научете бекхенда. Това умение не включва много сила. Ако можете да извършите правилен удар от бекхенд, този удар изобщо не би трябвало да представлява проблем с малко практика.

9. Backhand Clear

Повечето хора се затрудняват да изпълнят този изстрел. Умните играчи на бадминтон често обичат да атакуват бекхенда на опонента си.

Уверете се, че знаете как да извършите удар от бекхенд.

Ако ударът ви от бекхенд е слаб, това не означава непременно, че ви липсва сила. Правилната техника на хващане с бекхенд и движение на бекхенд е достатъчно добра, за да направи магията. Ако не успеете да ударите силни клипове от бекхенд, ревизирайте движението си с махане. Може да помислите и за времето си. Опитайте да вземете совалката възможно най-високо.

Прочетете също Прости идеи за обучение, за да ви подготвим за новия сезон на бадминтона

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *